Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Hoofdthema RMV: Toekomst van de melkveehouderij

Ben je als melkveehouder op zoek naar toekomstperspectief in deze onzekere tijd? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

We begrijpen dat het momenteel uitdagend is om je bedrijf succesvol te laten groeien. Daarom willen we je graag informeren en inspireren met de nieuwste ontwikkelingen en inzichten die de toekomst van de melkveehouderij vormgeven.

 

Bij RMV ontdek je hoe innovatieve technologieën jouw bedrijf toekomstperspectief bieden. Leer meer over emissiereductie in de stal, nieuwe ketensamenwerking en multifunctionele landbouw. Ontdek de mogelijkheden om efficiënter te werken, je bedrijfsresultaten te optimaliseren en welke andere mogelijkheden er zijn naast de verkoop van melk.

Kennissessies RMV

Kennissessie smart Animal Farming

Kennissessie stikstofuitdagingen

Exposanten Toekomst van de melkveehouderij

De toekomst van de melkveehouderij ontdek je tijdens een bezoek aan RMV. Ga langs bij Bio-Line waar ze jou alles kunnen vertellen over biogas, gas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest, gft of ander organisch afval. Biogas is hét resultaat van de samenwerking tussen mens, dier en innovatie. Het resultaat van kringlooplandbouw dus.

 

Benieuwd naar andere inkomstenbronnen binnen de melkveesector? Bezoek het Multifunctionele Landbouwplein tijdens RMV Hardenberg en RMV Gorinchem en laat je inspireren door toeleveranciers en andere (voormalig) melkveehouders die je voorgegaan zijn.

 

Op zoek naar advies bij de veranderingen die op jou als melkveehouder afkomen in deze bijzondere en onzekere tijd? Bezoek de stand van Rabobank tijdens RMV. De adviseurs van Rabobank gaan graag met je in gesprek en denken mee over moeilijke, maar belangrijke keuzes waar melkveehouders mee te maken krijgen.

 

Ook LTO, dé ondernemersorganisatie voor Nederlandse boeren en tuinders is aanwezig tijdens RMV en informeert je graag over hun kijk op de toekomst van de sector. Dus zet RMV in je agenda en ontdek de toekomst van de melkveehouderij.

Cowtoilet: emissie reduceren én bijdragen aan circulaire landbouw

Jan-Willem Tijken deelt vol enthousiasme hoe hij dankzij het CowToilet emissie vermindert en een waardevolle bijdrage levert aan circulaire landbouw. Het CowToilet van Hanskamp biedt jou de kans om dezelfde positieve impact te hebben op jouw bedrijf. In deze video vertelt Jan-Willem Tijken uit Zelhem over de talloze voordelen die hij heeft ervaren sinds hij het CowToilet op zijn bedrijf heeft geïntegreerd. 

 

Met dit RAV-gecertificeerde automatische urineersysteem kun je op een milieuvriendelijke manier zeer doelgericht bemesten. Dit leidt niet alleen tot een efficiëntere werkwijze, maar draagt ook bij aan een duurzamere agrarische sector.

Kennisprogramma RMV Hardenberg

Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof, heeft inmiddels de beëindigingsregelingen LBV en LBV+ opengesteld als onderdeel van haar ‘piekbelastingsaanpak’. De regelingen voor ondernemers die hun emissies willen reduceren door te extensiveren, te innoveren of door om te schakelen of te verplaatsen, zijn op dit moment nog niet open. De meningen zijn verdeeld over waar de meeste natuurwinst mee te behalen valt. ‘Integraal aanpakken’ is dan een term die voorbij komt. Niet iedere maatregel die goed is voor stikstof, is ook goed voor klimaat of biodiversiteit. Wat zijn slimme innovaties? Wat is de goede mix aan maatregelen en waar ligt het ‘laaghangend fruit’?

 

Kom langs tijdens het openingssymposium van Nieuwe Oogst op de eerste beursdag van RMV Hardenberg om 11.15 uur. Topsprekers uit de sector nemen jou mee in de toekomst van de melkveehouderij.

 

Eerste editie Nationaal Melkvee Congres

Hoe blijf je als melkveehouder geld verdienen in de toekomst? De kosten in de melkveehouderij nemen toe en de melkmarkt is meer volatiel. Daar komen de duurzaamheidsopgaven nog bij. Het verdienmodel van de melkveehouderij stond daarom centraal op deze allereerste editie van het Nationaal Melkvee Congres, georganiseerd door LTO en Nieuwe Oogst in samenwerking met RMV.

Onder leiding van Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst, gingen Erwin Wunnekink (LTO Melkveehouderij), Johan Osinga (LNV), Alex Datema (Rabobank) en Theo Spierings (The Purpose Factory) met elkaar in gesprek over het perspectief voor agrarisch Nederland. 

Het congres vindt plaats voorafgaand aan de officiële opening van RMV in Gorinchem op dinsdag 28 november van 10.00 – 13.00 uur. Je kunt je kosteloos aanmelden voor het Nationaal Melkvee Congres tijdens het bestellen van je ticket, maar let op, vol = vol

Laatste nieuws

Scroll naar top