Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Innovatie InZicht

Benieuwd wat de innovaties die gepresenteerd zijn tijdens RMV Hardenberg en RMV Gorinchem kunnen doen voor jouw bedrijf, wat de belangrijkste inzichten zijn en hoe dit jouw bedrijf vooruit helpt? Bekijk hier de inzichten van o.a. Lely, Bestwatt, For Farmers, DeLaval, Brolis en Farmlabo.

Lely Exos

Arbeidsbesparing door automatisering

Door de inzet van de volledig elektrische Lely Exos kan fors bespaard worden op arbeids- en dieselkosten. Doordat de machine volledig autonoom is komt er namelijk geen arbeid aan te pas om het verse gras te oogsten en te voeren aan de koeien. Meer lezen >>

Bestwatt

Energie uit zon en wind

Door middel van de energieoplossing van Bestwatt bestaande uit windenergie, zonne-energie en energieopslag kunnen melkveehouders het hele jaar door gebruik maken van groene zelfopgewekte stroom. Meer lezen >>

Farmlabo

BoviLab-On farm blood testing

Door regelmatig van verse- en droge koeien bloed te testen is BoviLab een praktisch hulpmiddel om een conclusies te trekken over de transitieperiode.

DeLaval Plus – Ervaring uit de praktijk

“Het systeem berekent zelf of een koe ziek wordt of dat de koe een bepaalde attentie nodig heeft, zoals slepende melkziekte, baarmoederontsteking of mastitis. Door de attentie heb ik de koe preventief behandeld en is ze niet daadwerkelijk ziek geworden.”


Sander Hazenberg, 160 koeien

Brolis HerdLine

Innovatieve in-line melkanalysator

Overzie jouw veestapel als nooit tevoren, onderneem proactieve acties en produceer meer melk van hoge kwaliteit.

DeLaval Plus

De Ziekterisicotoepassing

DeLaval Plus Voorspellingen geeft prognoses van toekomstige diergezondheids- en dierstatussen, waarmee je eerder kunt ingrijpen om je melk-, voer-, reproductie- en gezondheidspresentaties te optimaliseren. Door middel van de ziekterisicotoepassing kunnen koeien die een risico lopen op ziektes sneller gevonden worden.

Lely Exos

Benut het volledige potentieel van vers gras

Door vers gras van eigen land direct aan de koeien te voeren wordt de hogere voedingswaarde van dit gras ten opzichte van kuilvoer optimaal benut. Daarmee kan vervolgens de benodigde hoeveelheid krachtvoer per koe per dag gedurende het vers gras seizoen flink teruggebracht worden. Meer lezen >>

Lely Exos winnaar landelijke RMV Innovatie Award

“We zijn heel trots en vereerd met deze landelijke RMV Innovatie Award. Dit is een prachtige waardering voor ons product en de toewijding van het Lely Exos-team. We kijken uit naar de commerciële introductie dit jaar en hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van deze mooie sector.”


Edwin Honings – Head of Exos

DeLaval Plus

De Ziekterisicotoepassing

Met de ziekterisicotoepassing kunnen gezondheidsrisico’s worden bijgewerkt in een systeem. Alle DeLaval sensoren worden gecombineerd tot één voorspelling die waardevolle inzichten geeft in de gezondheidstoestand van de koeien. Hiermee kunnen ziekten zoals mastitis of ketose vroegtijdig worden ontdekt.

Brolis HerdLine

Innovatieve in-line melkanalysator

Ontvang waarschuwingen voor mogelijke gezondheidsstoornissen, verkrijg inzichtelijke gegevens voor koeselectie en evalueer de voerefficiëntie.

Lely Exos

Een volledig autonome oogst- en voeroplossing

Lely Exos oogst en voert het gras volledig autonoom door met gps te navigeren in het veld en op het erf. In de stal maakt de machine gebruik van ultrasoon sensoren waarmee hij het voerhek volgt. Ook houdt hij rekening met allerlei obstakels door zijn 3D stereocamera’s.

FarmLabo – Ervaring uit de praktijk

“Met BoviLab brengen we de kracht van nauwkeurige bloedanalyse rechtstreeks naar de stal, waardoor veehouders binnen enkele minuten cruciale inzichten krijgen en proactief kunnen handelen om de gezondheid van hun koeien te waarborgen.”


Marleen Purmer – Purmer Producties

Brolis HerdLine

Innovatieve in-line melkanalysator

Lasergebaseerde technologie die uitzonderlijke nauwkeurigheid in real-time metingen mogelijk maakt.

ForFarmers

Health Protect

Uiergezondheid is één van de belangrijkste afvoerredenen. Health Protect is een innovatieve voeroplossing die het celgetal omlaag brengt, mits deze wordt veroorzaakt door gram positieve bacteriën. Na 8 weken is het celgetal verlaagd met 50.000 cellen/ml, wat zorgt voor 0,20 tot 0,60 extra liter melk per koe per dag. 

Farmlabo

BoviLab-On farm blood testing

Met BoviLab kan je op een laagdrempelige manier binnen 7 minuten bloed testen op 6 parameters, waaronder beta-hydro xyboterzuur (BHBZ), vrije vetzuren (NEFA’s), calcium, magnesium, fosfor en ureum.

Scroll naar top