Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Hoofdthema RMV: Future Farming

Future Farming draait om het gebruik van slimme technieken, zoals AI, sensortechnologie en data-analyses, om efficiënter en duurzamer te werken. Door deze technologieën op de juiste manier in te zetten, kunnen landbouwbedrijven hun productiviteit verhogen, kosten verlagen en hun impact op het milieu verminderen.

Wil je nog meer te weten komen over Future Farming? Breng dan een bezoek aan de beurs, waar je in contact kunt komen met leveranciers, specialisten en andere ondernemers die dezelfde interesse delen. Laat je informeren, stel vragen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de landbouwsector.

Stikstof en het perspectief

Het symposium spitst zich toe op stikstof en welk handelsperspectief boeren hebben. Er zijn verschillende innovaties op de markt, maar ook de politiek speelt een belangrijke rol.

 

Onder leiding van Wija Koers vertellen verschillende ervaringsdeskundigen, experts en politici hoe zij de toekomst van de melkveehouderij zien in het licht van het stikstofdossier.

 

Sprekers: Frans van Knapen (BBB), Ir. Mirjam Nelisse (VVD Zuid-Holland), Gerrit Hegen (dierenarts en landbouwkundige), Anton Stokman en Hendrikus van de Lageweg (melkveehouder).

Exposanten Future Farming

Tijdens een bezoek aan Rundvee & Mechanisatie Vakdagen kom je in contact met exposanten die actief zijn op het gebied van Future Farming en technologische ontwikkelingen hoog in het vaandel hebben staan. Ga in gesprek met Lely over Lely Horizon, een digitaal managementsysteem met krachtige algoritmes, of Lely Dairy XL, dat zich richt op het optimaliseren van efficiëntie en productiviteit van grote melkveebedrijven.

Bezoek de stand van Abemec, waar ze jarenlange ervaring hebben met precisielandbouw en je graag adviseren over de inzet van gps, sectieafsluiting, plaatsspecifiek bemesten of spuiten van gewasbeschermingsmiddelen. Of ga eens langs bij Kuhn en kom meer te weten over elektrische voermengwagens en sensortechniek op de trekker die direct communiceert met sensoren in de inzaaimachine. Bij GEA (Beltman) word je geïnformeerd over de nieuwste technologische ontwikkelingen en toepassingen in de stal.

Kortom, wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Future Farming? Bezoek RMV Hardenberg en RMV Gorinchem en je wordt voorbereid op de toekomst.

Ervaringen Melkveehouders - Future Farming

Wim Bos - Cow Scout & Dairy Robots

Future Farming draait om het inzetten van slimme technieken in o.a. de stal. Wij zijn op bezoek geweest bij het melkveebedrijf van Wim Bos. In deze video vertelt hij welke automatiseringen hij op zijn bedrijf heeft toegepast. Wim gaat dieper in op de voordelen die hij ervaart sinds het gebruik van de GEA CowScout en DairyRobots.

Peter Hulsbos - Lely Sphere

Tijdens ons bezoek aan melkveehouder Peter Hulsbos vertelde hij over de recente installatie van zijn Lely Sphere. Dit geavanceerde systeem scheidt drie waardevolle mineralenstromen: kaliumrijke urine, organische stikstof en fosfaat uit vaste mest, en hoogwaardige minerale stikstof uit de aangezuurde oplossing van het filtersysteem.

Gert van Adrichem - Lely Sphere

Melkveehouder Gert van Adrichem neemt ons mee in hoe de drie waardevolle mineralenstromen worden toegepast op het bedrijf en de impact hiervan. Ook vertelt hij waarom hij twee jaar geleden voor de Lely Sphere heeft gekozen, hoe het installatieproces is verlopen en wat de impact van de Lely Sphere op zijn melkveehouderij is.

Management Duurzame en Perspectiefvolle Melkveehouderij

Tijdens het symposium gaan Wim de Hoop, Herre Bartelema en Noud Janssen in op de weg naar emissieloze melkveehouderij. Tijdens het symposium wordt het “laaghangend en hogerhangend fruit” behandeld. Daarbij gaat het om precisie in bodemgebruik, precisie in het voeren van het melkvee en precisie in de bemesting van grasland en voedergewassen.

Voorbeelden daarvan zijn het gebruik van de ureummeter bij het voeren van vers gras en het gebruik van precisiebemesters voor circulaire vloeibare meststoffen, van extra belang nu de derogatie vervalt.

Laatste nieuws

Scroll naar top