Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Hoofdthema RMV: Boerderij van de Toekomst

Ben je als melkveehouder benieuwd hoe jouw bedrijf eruit zou kunnen zien in de toekomst? Laat je inspireren tijdens RMV Hardenberg of RMV Gorinchem 2024. Bij RMV ontdek je hoe innovatieve technologieën jouw bedrijf toekomstperspectief bieden. Leer meer over emissiereductie in de stal, duurzame energie-oplossingen en multifunctionele landbouw. Ontdek de mogelijkheden om efficiënter te werken, je bedrijfsresultaten te optimaliseren en laat je informeren over welke andere mogelijkheden er zijn naast de verkoop van melk.

Nieuwe Oogst - Toekomst van de melkveehouderij: innoveren of extensiveren?

Christianne van der Wal heeft de beëindigingsregelingen LBV en LBV+ opengesteld als onderdeel van haar ‘piekbelastingsaanpak’. De regelingen voor ondernemers die hun emissies willen reduceren door te extensiveren, te innoveren of door om te schakelen of te verplaatsen, zijn op dit moment nog niet open.

 

De meningen zijn verdeeld over waar de meeste natuurwinst mee te behalen valt. ‘Integraal aanpakken’ is dan een term die voorbij komt. Niet iedere maatregel die goed is voor stikstof, is ook goed voor klimaat of biodiversiteit.

Exposanten Boerderij van de Toekomst

Alle ins en outs over de Boerderij van de Toekomst ontdek je tijdens een bezoek aan RMV. Ga langs bij Bio-Line waar ze jou alles kunnen vertellen over biogas, gas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest, gft of ander organisch afval. Biogas is hét resultaat van de samenwerking tussen mens, dier en innovatie. Het resultaat van kringlooplandbouw dus. Breng ook een bezoek aan Bestwatt, BestWatt biedt een totaaloplossing voor duurzame energie voor (agrarische) bedrijven: een combinatie van windenergie, zonne-energie én opslag.

 

Benieuwd naar andere inkomstenbronnen binnen de melkveesector? Bezoek het Multifunctionele Landbouwplein tijdens RMV Hardenberg en RMV Gorinchem en laat je inspireren door toeleveranciers en andere (voormalig) melkveehouders die je voorgegaan zijn.

Op zoek naar advies bij de veranderingen die op jou als melkveehouder afkomen in deze bijzondere en onzekere tijd? Bezoek de stand van Rabobank tijdens RMV. De adviseurs van Rabobank gaan graag met je in gesprek en denken mee over moeilijke, maar belangrijke keuzes waar melkveehouders mee te maken krijgen.

 

Ook LTO, dé ondernemersorganisatie voor Nederlandse boeren en tuinders is aanwezig tijdens RMV en informeert je graag over hun kijk op de toekomst van de sector. Dus zet RMV in je agenda en ontdek hoe jouw boerderij er in 2030 uit kan zien.

Cowtoilet: emissie reduceren én bijdragen aan circulaire landbouw

Jan-Willem Tijken deelt vol enthousiasme hoe hij dankzij het CowToilet emissie vermindert en een waardevolle bijdrage levert aan circulaire landbouw. Het CowToilet van Hanskamp biedt jou de kans om dezelfde positieve impact te hebben op jouw bedrijf. In deze video vertelt Jan-Willem Tijken uit Zelhem over de talloze voordelen die hij heeft ervaren sinds hij het CowToilet op zijn bedrijf heeft geïntegreerd. 

 

Met dit RAV-gecertificeerde automatische urineersysteem kun je op een milieuvriendelijke manier zeer doelgericht bemesten. Dit leidt niet alleen tot een efficiëntere werkwijze, maar draagt ook bij aan een duurzamere agrarische sector.

Eerste editie Nationaal Melkvee Congres

Hoe blijf je als melkveehouder geld verdienen in de toekomst? De kosten nemen toe en de melkmarkt is meer volatiel. Daar komen de duurzaamheidsopgaven nog bij. Het verdienmodel van de melkveehouderij stond daarom centraal op deze allereerste editie van het Nationaal Melkvee Congres, georganiseerd door LTO en Nieuwe Oogst in samenwerking met RMV.

 

Onder leiding van Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst, gingen Erwin Wunnekink (LTO Melkveehouderij), Johan Osinga (LNV), Alex Datema (Rabobank) en Theo Spierings (The Purpose Factory) met elkaar in gesprek over het perspectief voor agrarisch Nederland. 

Laatste nieuws

CCS: Groene energie uit eigen bedrijfsmest

Groene energie uit eigen bedrijfsmest produceren? Dat is nu heel aantrekkelijk! CCS Energie-advies heeft hiervoor een uniek systeem ontwikkeld: de Bio-UP.

 

Hiermee werk je biogas uit een vergister op tot groen gas dat direct ingevoed kan worden in het lage druk gasnet bij jou voor de deur. De experts zullen je inzicht bieden in de werking van de Bio-UP, de duurzaamheid en het verdienmodel.

 

Wil je hier meer over weten? Bekijk hier de opname van de sessie tijdens RMV Hardenberg in alle rust terug.

Scroll naar top