Evenementenhal Hardenberg | 24, 25 & 26 oktober 2023

Evenementenhal Gorinchem | 28, 29 & 30 november 2023

Hoofdthema RMV 2023: Diergezondheid

Deze pagina van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen staat in het teken van een van de hoofdthema’s van RMV 2023, diergezondheid. Als melkveehouder weet je dat de gezondheid van je koeien van cruciaal belang is. De koe is immers het belangrijkste kapitaal van de boer. RMV streeft ernaar je te voorzien van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van diergezondheid.

 

Diergezondheid omvat verschillende aspecten die allemaal van invloed zijn op het welzijn van je koeien. Denk aan voeding, farmaceutica, huisvesting en het klimaat. Op deze pagina vind je artikelen, video’s van kennissessies en praktische video’s die je informeren over deze belangrijke onderwerpen. We richten ons met name op de klauw, uier en pens, omdat we weten dat deze aspecten centraal staan in de gezondheid van je koeien.

Lees de verhalen van onze exposanten en bekijk de video’s van onze kennissessies en krijg waardevolle inzichten die je kunnen helpen bij het optimaliseren van de diergezondheid op jouw bedrijf. Natuurlijk nodigen we je ook van harte uit om onze beurs te bezoeken, waar je nog meer kunt leren en in contact kunt komen met experts en andere melkveehouders. Samen werken we aan een gezonde veestapel en een succesvol bedrijf.

Kennissessie diergezondheid

Tijdens het rondetafelgesprek Diergezondheid was Boerin Agnes onze tafelhost. Agnes ontving verschillende tafelgasten waarmee ze de verdieping zocht over de verschillende aspecten rondom de gezondheid van de koe.

 

Nikki Verheijden van Hato Agricultural Lighting ging in op het effect van verlichting. Maarten van der Heijden van AHV international schetste hoe zijn AHV samen met veehouders werkt aan programma’s om diergezondheid te optimaliseren. Heemskerk Dairy gaf een presentatie over preventieve maatregelen om tot gezondere koeien te komen.

Exposanten Diergezondheid

Koeien zijn het belangrijkste kapitaal van de boer. De exposanten van RMV begrijpen dit als geen ander. Op de stand van Royal GD informeren ze je graag over verschillende dierziekten, een optimaal diergezondheidsmanagement, diergezondheidsmonitoring en de bijbehorende regelgeving. Bij ABZ de Samenwerking hebben ze een unieke aanpak in het voeren van dieren: de ABZ Formule. Bezoek ABZ tijdens RMV en ze kijken samen met jou naar de behoefte van je dieren.


Bij Van Mook Klauwbekapboxen weten ze dat klauwgezondheid steeds meer aandacht vraagt op een melkveebedrijf. Het is daarom van groot belang dat de klauwverzorging snel en gemakkelijk uitgevoerd kan worden, zowel de koppelbehandelingen als de noodgevallen. Ga in gesprek met Van Mook Klauwbekapboxen en je krijgt persoonlijk advies.


Exposant ForFarmers levert meer dan alleen voer. De specialisten van ForFarmers zetten hun kennis in om samen met jou te werken aan een gezonde ontwikkeling van je dieren en bedrijf. Ook Agruniek Reinvallei staat voor je klaar tijdens RMV met praktische adviezen en doordachte producten.


Ben je benieuwd naar de laatste trends en ontwikkelingen in de sector op het gebied van diergezondheid? Breng een bezoek aan RMV Hardenberg of RMV Gorinchem en je wordt in korte tijd helemaal bijgepraat. Zet de datums alvast in je agenda!

Kennisprogramma

Binnenkort maken we de invulling van het kennisprogramma bekend rondom het hoofdthema diergezondheid. Tijdens RMV zullen topsprekers uit de sector hun kennis delen en inzichten geven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diergezondheid. Het kennisprogramma belooft een waardevolle ervaring te worden voor melkveehouders die streven naar een gezonde veestapel. Houd onze website in de gaten voor de aankondiging van het volledige kennisprogramma.

Scroll naar top