Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Hoofdthema RMV: Diergezondheid

Diergezondheid is één van de drie hoofdthema’s tijdens RMV 2024. Lees hier de verhalen van onze exposanten en bekijk de video’s van onze kennissessies en krijg waardevolle inzichten die je kunnen helpen bij het optimaliseren van de diergezondheid op jouw bedrijf. Natuurlijk nodigen we je ook van harte uit om onze beurs te bezoeken, waar je nog meer kunt leren en in contact kunt komen met experts en andere melkveehouders. Samen werken we aan een gezonde veestapel en een succesvol bedrijf.

Diergezondheid met Judith de Vor

Diergezondheid in de melkveehouderij is een belangrijk thema, een thema waarop je als melkveehouder ook zelf veel invloed kunt uitoefenen.

 

Een thema waarmee, wanneer goed toegepast en vormgegeven in management, goede resultaten behaald kunnen worden. Van kalf tot koe.

 

Aan het woord komen Ryan van Egmond van Agrifirm, Henco Splinter van Phibro Animal Healht, Peter Mölder van Nutrifeed en tafelhost Judith de Vor.

Exposanten Diergezondheid

Koeien zijn het belangrijkste kapitaal van de boer. ABZ begrijpt dit als geen ander, bij ABZ de Samenwerking hebben ze een unieke aanpak in het voeren van dieren: de ABZ Formule. Ook AgruniekRijnvallei staat voor je klaar met praktische adviezen en doordachte producten. E.J. Bos mengvoeders, Geurts mengvoeders en Feijen diervoeders staan voor je klaar om je te adviseren over het beste voedsel voor het vee.

 

Agrifirm draagt bij aan een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties, zodat ook in de toekomst de voedselketen niet stopt. De Heus streeft naar één doel: gezonde dieren en een optimale productie.

HIPRA biedt oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van de wereldwijde gezondheid van mens en dier. HIPRA is een biotech-farmaceutisch bedrijf gericht op preventie bij de dier- en menselijke gezondheid , met een breed scala aan zeer innovatieve vaccins en geavanceerde diagnostische dienstverlening.

 

Preventie is een belangrijke stap is het verhogen van de gezondheidsstatus van rundvee.. Dierziekten vormen een bedreiging voor de gezondheid van uw dieren. De beste en meest economische strategie is om dierziekten te voorkomen. Intervet en MSD maken dit mogelijk.
Ben je benieuwd naar de laatste trends en ontwikkelingen in de sector op het gebied van diergezondheid? Breng een bezoek aan RMV Hardenberg of RMV Gorinchem en je wordt in korte tijd helemaal bijgepraat. Zet de datums alvast in je agenda!

KUIP - Klauw, Uier, Pens

Gezonde dieren, dan heb je een gezond bedrijf

Diergezondheid omvat verschillende aspecten die allemaal van invloed zijn op het welzijn van je koeien. Denk aan klauw, uier en pensgezondheid. Wil je meer weten over diergezondheid? Bezoek het symposium over diergezondheid tijdens RMV Hardenberg, of RMV Gorinchem en laat je informeren.

Klauwgezondheid: cruciaal voor dierenwelzijn en productiviteit

Van alle koeien die afgevoerd worden, heeft een derde te maken met ernstige klauwproblemen. In de afgelopen decennia erkennen veehouders steeds meer het belang van gezonde klauwen, voor zowel het dierenwelzijn als voor het totale rendement.  Lees hier het hele artikel.

Zet darmgezondheid van koeien op nummer één 

Systemische ziektes (dat zijn ziektes die organen en weefsels of het hele lichaam aantasten) die bij melkkoeien voorkomen zijn bijna altijd terug te herleiden naar de darmen. Om de pens en darmen gezond te houden vormt de juiste voeding een sleutelfactor. Lees hier het gehele artikel over darmgezondheid.

Voeren voor win-win: gezonde dieren en een gezonde portemonnee

Diergezondheid & Voeding georganiseerd door Melkvee100plus en Vakblad Boerderij in samenwerking met KWS Benelux en Boehringer Ingelheim met dagvoorzitter Jan Vullings.


Waarom is goede biestverstrekking zo belangrijk? Monique Driesse geeft inzicht of bedrijven voldoende hoeveelheid en goede kwaliteit biest hebben en of dit ook in de kalveren terecht komt.


Hoe krijg je inzicht in de bedrijfsvoering en wat zijn de consequenties van eventuele keuzes die je gaat maken? Jolmer de Vries neemt je mee in het Seed2FEED concept.

Scroll naar top