Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Dag van de Geitenhouder - Donderdag 30 november 2023 Gorinchem

Op donderdag 30 november 2023 is voorafgaand aan de derde beursdag het Geitensymposium. Het symposium wordt in samenwerking met Denkavit verzorgd. Het symposium begint om 10.15 uur en eindigt om 13.00 uur. Aansluitend kunnen de aanwezigen een bezoek brengen aan RMV Gorinchem.

Thema’s die aan bod komen:

  • Agrifirm – De Melkgeit in 2030
  • Schippers- Bedrijfshygiëne in 2030
  • Geiten-KI- Geiten fokkerij in 2030
  • Denkavit- Geiten Lammeren opfok in 2030

Sprekers van het Geitensymposium

Thema's

Agrifirm – De Melkgeit in 2030

Agrifirm en Bonda hebben een unieke positie in de Nederlandse agrarische sector. Deze samenwerking heeft geresulteerd tot een innovatief uniek voerconcept, Geitenbrij genaamd. In het jaar 2030 is Geitenbrij volledig ingeburgerd in de geitenhouderij. Een perfecte aanvulling op je eigen (ruw)voercomponenten of zelfs als totaalproduct, dat, indien gewenst, dagdagelijks aangevoerd gaat worden op jouw geitenbedrijf. De missie van Agrifirm is : een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. Geitenbrij gaat hieraan een grote bijdrage leveren.

Schippers- HyCare:  Bedrijfshygiëne in 2030

HyCare staat voor optimale hygiëne en verzorging (care). Waarom wachten tot 2030 met het bereiken van de top in de geitenhouderij.  Door het toepassen van de juiste hygiëne oplossingen verlagen we de ziektedruk, uitval en de kans op dierziekten als CL en CAE.  Hiermee verhogen we de efficiëntie en verlagen we de uitval en het antibioticagebruik. 

Geiten-KI- Geiten fokkerij in 2030

Door toenemende regeldruk is groei in kwantiteit nauwelijks meer mogelijk in de geitenhouderij. Echter groei in kwaliteit (betere, productievere dieren) is wel mogelijk en fokkerij speelt hier een hoofdrol in. Dirk Keijzers zal uitleg geven hoe fokkerij van GKN een oplossing kan bieden voor de uitdagingen van geitenhouderij in de toekomst.

Denkavit- Geiten Lammeren opfok in 2030

Toekomstige veranderingen in de voeding en het management van de lammerenopfok in een veranderende wereld. Het is best ingewikkeld om met steeds meer zaken rekening te houden, Denkavit ziet dit als een kans en denkt graag met de geitenhouders mee.

Scroll naar top