Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Wind Energy Solutions

Wind Energy Solutions

Over ons

WES
Wind Energy Solutions BV (WES) is een Nederlandse fabrikant van de middelgrote windturbines WES50, WES80, WES100, WES34/100 en WES250, en is voortgekomen uit het ‘oude’ Lagerweij.
Stukje geschiedenis
U herinnert zich vast de robuuste, 2-blads windmolens van Lagerweij. Al vanaf 1980 sieren deze erfmolens de boerenerven in Nederland en produceren zij groene elektriciteit. In 2003 nam WES de patenten over van deze 2 bladige turbines over van Lagerweij en sindsdien prijkt de naam WES op de nacelle.
Waar vind u onze turbines
Onze WES turbines, en zeker ook de Lagerweij turbines, staan in Nederland op (agrarische) bedrijven, in het buitenland bij boeren, bij communities, op eilanden en in havens.
WES in Nederland
Al vanaf 1980 bewijzen onze turbines zich in het agrarische segment. Ook in deze tijd, is onze boeren erfmolen uitermate geschikt voor deze doelgroep: eigen opwek, verduurzaming, onafhankelijk van de stijgende energieprijzen. Veel gemeenten in Nederland staan een boerderijmolen toe. Onze WES50 erfmolen met een masthoogte van 15, 18 of 24 meter past in de geldende provinciale en/of gemeentelijke verordeningen. Bij een gemiddelde windsnelheid van 5 m/s produceert deze WES50 ruim 124.000 kWh per jaar, met een levensduur bij goed onderhoud, en bewezen, tot wel 40 jaar.
Waarom een WES turbine
WES-windmolens zorgen voor zorgen voor fors lagere en constante energiekosten van ca. 10 tot 12 eurocent per kWh ook op de goede momenten van de dag. En natuurlijk voor verduurzaming van de energie productie, en een forse besparing op de CO2-uitstoot én het groene imago van de onderneming.
Het WES doel
Het doel van WES is een brede inzet van een eigen windmolen voor de opwek van elektriciteit. Wij willen wereldmarktleider blijven in de groeiende markt voor middelgrote windturbines. Om dit te bereiken ontwikkelen wij enerzijds projecten in binnen en buitenland, en aan de andere kant blijven wij onze specifieke technologie ontwikkelen op basis van zijn WES50, WES80, WES100, WES34/100 en WES250 windturbines. Voor specifieke netten, markten en/of regio’s worden ontwikkelingen en verfijningen doorgevoerd.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top