Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Exposant aan het woord: MoreMilk2Day

Eind oktober gaat hét event voor de melkveesector in Noord-, Oost- en Midden-Nederland van start in Evenementenhal Hardenberg. Een van de exposanten van RMV Hardenberg is MoreMilk2Day. In 2021 namen ze voor het eerst deel aan de beurs. Dit is zo succesvol geweest dat ze zich ook ingeschreven hebben voor de volgende edities. Wij gingen in gesprek met Mart-Jan Bluemink, hij heeft MoreMilk2Day opgericht samen met Harald Meuleman.

 

“Bij MoreMilk2Day zetten wij ons in voor melkveehouders die meer, gezonde melk willen produceren door koeien vrij te houden van ziekteverwekkers. We bieden een vroegtijdig ziektedetectiesysteem dat zich richt op het voorkomen van ziekten zoals mastitis, in plaats van het genezen ervan”, aldus Mart-Jan Bluemink. Het doel van MoreMilk2Day is om de melkveehouder te ondersteunen in het houden van gezonde koeien die eerlijke en lekkere melk produceren.

MoreMilk2Day focust zich op preventie en heeft als missie de eerste mastitis bij een koe zo lang mogelijk te voorkomen. Ze scannen op een melkveebedrijf actief naar subklinische mastitis. Dit is het eerste stadium van mastitis waarin er nog geen signalen zijn, en er nog nauwelijks schade is aan de uier. Door op tijd op te treden, wordt weefselschade (met de daarbij horende pijn en productieverlies) zo veel mogelijk vermeden.

 

MoreMilk2Day heeft mooie toekomstambities. “Wij willen de komende jaren doorgroeien binnen en buiten Europa. Ons doel is daarbij 5000 melkveehouders structureel te begeleiden. Om dit te bereiken trekken we nieuwe medewerkers aan, maar zoeken we ook actief de samenwerking op met kennispartners zoals dierenartsen en adviseurs”, vertelt Mart-Jan Bluemink.

 

De deelname aan RMV Hardenberg levert een belangrijke bijdrage aan de groeiambities van MoreMilk2Day. Ze hadden een goede, centrale locatie in Hal 6 en hebben gemerkt dat er veel interesse in het concept is. “We hebben veel aanloop gehad tijdens de beurs, onze bestaande relaties gesproken en ons netwerk uitgebreid. Dit jaar zijn we weer aanwezig met een stand op RMV Hardenberg om nog meer melkveehouders, maar ook partners te bereiken. Omdat het zo goed bevallen is hebben we voor dezelfde locatie gekozen in 2023” geeft Mart-Jan aan.

Wat er dit jaar centraal staat tijdens de beursdeelname van MoreMilk2Day is uiteraard in lijn met de missie van het bedrijf, mastitis voorkomen in plaats van achteraf behandelen. De QScout MLD test waarmee subklinische mastitis vroegtijdig opgespoord kan worden zal daar een belangrijke rol in spelen.

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top