Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Overijsselse melkveehouders zetten nieuwe standaard in duurzaamheid en efficiëntie

Melkveebedrijf Meijer uit Geesteren heeft de Agroscoopbokaal Melkvee 2024 gewonnen door een indrukwekkende stijging in melkproductie per koe te realiseren. Het bedrijf, onder leiding van Hans en Joost Meijer, heeft de melkproductie verhoogd naar 10.140 kg per koe met verbeterde vet- en eiwitgehalten.


Deze verbetering komt voort uit de succesvolle overstap naar melkrobots en een sterke focus op dierenwelzijn en optimale voeding. Hun toewijding aan duurzame groei en innovatie, met het oog op het welzijn van de veestapel, heeft onder andere geleid een hogere productiviteit. Ook streeft de familie Meijer altijd naar een gezondere veestapel met een hogere gemiddelde leeftijd. De familie Meijer toont hun maatschappelijke betrokkenheid door het prijzengeld te doneren aan Stichting KiKa. Met deze overwinning zet Melkveebedrijf Meijer een inspirerend voorbeeld neer voor duurzame ontwikkeling in de agrarische sector.


Een focus op diergezondheid en welzijn

De familie Meijer heeft een duidelijke visie: een gezonde veestapel is de sleutel tot succes. Dit is te zien in hun nauwkeurige managementpraktijken, waaronder het gebruik van aparte droogstandsrantsoenen en calciumbinders, wat bijdraagt aan een sterke start voor zowel koeien als kalveren. De overstap naar melkrobots in juni 2023 heeft de stalhygiëne en infectiepreventie verder verbeterd, waardoor het voorkomen van problemen nog belangrijker is geworden.


Innovatie in voeding en technologie

Het doorvoeren van verbeteringen in het voermengproces en de ruwvoerteelt heeft geleid tot een efficiëntere ruwvoerbenutting en verminderd krachtvoerverbruik. Met 16,06 kg meetmelk uit ruwvoer en slechts 25,44 kg krachtvoer per 100 kg meetmelk, demonstreert Melkveebedrijf Meijer een vooruitstrevende aanpak in de sector. Deze optimalisaties dragen bij aan de verhoogde melkproductie en de verrijkte vet- en eiwitgehalten, die nu op respectievelijk 4,40% en 3,61% liggen.


Agroscoopbokaal 2024

De Agroscoopbokaal, een initiatief van ForFarmers en Reudink, beloont zes winnaars in verschillende categorieën. De prijsuitreiking, die dit jaar plaatsvindt op 24 mei, is niet alleen een viering van de prestaties van de winnaars, maar ook een moment waarop innovatie en vooruitgang binnen de sector in de schijnwerpers staan. Melkveebedrijf Meijer zal daar trots de erkenning voor hun harde werk en toewijding in ontvangst nemen.


Bronnen:

www.forfarmers.nl

www.vee-en-gewas.nl

Farmel will wachsen und tut es

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top