Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Kennisdeling: Rondetafelgesprek Nieuwe Ketensamenwerking​

Samenwerken in de keten kan de efficiëntie verhogen. Maar het is ook een manier om producten van boeren onder een merknaam met meerwaarde door de consumenten te laten kopen. Maar hoe zet je een dergelijke stroom op? En hoe traceer je als afnemer of zelfs consument de afkomst van de producten?

 

Tijdens het rondetafelgesprek was boerin Agnes de tafelhost. Boerin Agnes is vooral bekend van de televisie­programma’s Boer zoekt Vrouw en Onze Boerderij. Daan Tome­sen, Marieke de Ruyter de Wildt, Leo den Hartog en Hessel Jan Sinnige zaten bij haar aan tafel.

 

Daan Tomesen van de biolo­gische slagerij De Groene Weg werkt als projectmanager aan het opzetten van een keten voor Nederlands biologisch rund­vlees. Dat moet ook leiden tot een gerichtere afzet van kalve­ren van biologische melkveebe­drijven. Biologische rundvlees wordt nu nog veelal uit het bui­tenland geïmporteerd. Marieke de Ruyter de Wildt richtte het automatiseringsbe­drijf The New Fok op na 10 jaar brede internationale ervaring in de agrifoodsector. The New Fork helpt bedrijven in de sector bij het gebruik van blockchaintech­nologie. Met die technologie is de route van boerderij tot winkel te borgen. Leo den Hartog is oud-directeur Research & Development bij diervoedings­bedrijf Nutreco, hoogleraar Duurzame Diervoeding in Pro­ductie Ketens bij Wageningen University & Research en heeft diverse bestuursfuncties in de sector. Hessel Jan Sinnege, is medeoprichter en eigenaar Zuco. Deze zuivelco­öperatie richt zich specifiek op kleine nichemarkten voor ambachtelijk zuivel. 

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top