Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Finalisten voor landelijke RMV Innovatie Award bekend: Delaval, Hanskamp Agrotech en Lely Nederland

HARDENBERG / GORINCHEM – Tijdens Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Hardenberg en Gorinchem werden afgelopen najaar de Innovatie Award publieksprijzen uitgereikt. Alle vijftien genomineerde innovaties van deze publieksprijzen doen ook mee aan de landelijke RMV Innovatie Award die volgende week wordt uitgereikt. De vakjury heeft nu de drie genomineerde innovaties bekend gemaakt van Delaval, Hanskamp Agrotech en Lely Nederland.

 

Tijdens de RMV-beurzen kon er gestemd worden voor de publieksprijs. Dit gebeurde online via de website en in de Tunnel van de Toekomst op de beursvloer. De winnaar van deze landelijke RMV Innovatie Award wordt uitgekozen door een vakjury. Deze bestaat uit Pieter Stokkemans (redacteur veehouderij bij Nieuwe Oogst), Gertjan Zevenbergen (hoofdredacteur landbouwmechanisatie Tuin en Park Techniek en Veehouderij Techniek bij Agrimedia), melkveehouder Gert-Jan Brouwer uit Stroe (gastheer landelijke demonstratie Stroe) en Lucas van’t Hof (Head of Cluster Agri, Groen en Horti bij beursorganisator Easyfairs).

 

Delaval is genomineerd met haar innovatieve BodyConditieScore-systeem (BCS), waardoor het vanaf nu mogelijk is om risicodieren op te sporen en aan te duiden welke in een negatieve energiebalans terecht komen en daarbij ketose ontwikkelen. De tweede genomineerde is Hanskamp Agrotech met het CowToilet dat in de stal ingezet kan worden om urine van de feaces te scheiden. Lely Nederland is de derde genomineerde met haar innovatie Lely Sphere, dat is een circulair stalsysteem voor het scheiden van mineralenstromen en het verwaarden van emissies. Hierdoor wordt de stikstofuitstoot in de stal tot 70% verlaagd.

 

De vakjury kijkt naar de criteria: Hoe vernieuwend is het product, speelt het product in op actualiteiten uit de sector en wat is het onderscheidend vermogen?

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top