Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 28, 29 & 30 november 2023

Smart Animal Farming – Stikstof en het Perspectief

Woensdagochtend 25 oktober 2023 staat het symposium in het kader Smart Animal Farming op het programma. Het symposium spitst zich toe op stikstof en welk handelsperspectief boeren hebben. Er zijn verschillende innovaties op de markt, maar ook de politiek speelt een belangrijke rol. Onder leiding van Wija Koers vertellen verschillende ervaringsdeskundigen, experts en politici hoe zij de toekomst van de melkveehouderij zien in het licht van het stikstofdossier. Het symposium start om 11.15 uur en eindigt met een lunch.

Wija Koers Tafelhost, Wija Koers is een autoriteit in haar vakgebied en geniet de nodige bekendheid in de agrarische- en bouwsector. Ze is een begenadigd en veelgevraagd spreekster op congressen en seminars en bekleedt menig bestuursfunctie. Ze is eigenaar van het bedrijf Wija Digital Marketing.

Frans van Knapen, Eerste Kamerlid BBB (commissie Landbouw, commissie Volksgezondheid), emeritus hoogleraar Levensmiddelenhygiëne en Veterinaire Volksgezondheid aan de faculteit Diergeneeskunde.

Ir. Mirjam Nelisse. Statenlid VVD Zuid-Holland en woordvoerder landbouw, stikstof en energie. Met oog voor mensen en hart voor het platteland.

Gerrit Hegen is dierenarts en landbouwkundige en stelt bodem, plant en dier centraal op het bedrijf.  Daarbij is in de eerste plaats de boer de regisseur.

Anton Stokman, doordenkt de vele wensen van (rijke) Nederlanders en probeert in goede onderlinge samenhang dit in te vullen met inzet van steeds weer nieuwe kennisbronnen. Werkt met een vergister.

Hendrikus van de Lageweg, melkveehouder in maatschap met zijn broer in Ureterp ek Olterterp. Onze locatie te Ureterp ligt tegen een Natura2000-gebied. 

Alwin Pleiter uit Zalk, melkveehouder, onderzoekt managementmaatregelen op zijn bedrijf. En is statenlid voor de BBB in Overijssel.

Lucas Mulder, wethouder in Staphorst-Rouveen, namens de SGP. Met in zijn portefeuille oa landbouw en milieu. Betrokken bij het stikstofdossier via het gebiedsproces in Overijssel.

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top