Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen maakt hoofdthema’s voor 2024 bekend

HARDENBERG/GORINCHEM – De hoofdthema’s die dit jaar centraal staan tijdens Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Hardenberg en in Gorinchem zijn de Boerderij van de Toekomst, Future Farming en Diergezondheid. Onder het thema Boerderij van de Toekomst vallen ook een aantal subonderwerpen: Stal van de Toekomst, Multifunctionele Landbouw en Energie. In de Stal van de Toekomst worden bovendien de genomineerde innovaties voor de RMV Innovatie Award gepresenteerd.

 

‘Aan de hand van deze drie hoofdthema’s beogen we onze bezoekers antwoord te geven op vragen en uitdagingen waar ze op dit moment en in de nabije toekomst mee te maken hebben. Deze onderwerpen worden het hele jaar door onder de aandacht gebracht op de website van RMV, in verschillende kennissessies voorafgaand aan de beurs, en middels concepten op de beursvloer, zoals het in 2023 geïntroduceerde Multifunctionele Landbouwplein. Vanwege het succes van het Multifunctionele Landbouwplein is er dit jaar opnieuw aandacht  voor dit thema’, zegt Lucas van’t Hof namens het beursteam van RMV.

 

Future Farming is een vervolg op Smart Animal Farming, dat één van de hoofdthema’s van de afgelopen jaren op RMV was. Future Farming draait om een aanpak binnen de landbouw die zich richt op het integreren van technologieën en innovatieve methodes om de efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid van de landbouwactiviteiten te verbeteren. Dit omvat onder andere het gebruik van technologieën, zoals precisielandbouw, drones, robotica, kunstmatige intelligentie en data-analyse om verschillende aspecten van de landbouw te optimaliseren.

 

Kijk op de Koe keert terug in Hardenberg

Van’t Hof: ‘En uiteraard mag Diergezondheid niet ontbreken. Dit is en blijft altijd een belangrijk thema tijdens RMV, vee is immers het belangrijkste kapitaal van de boer. Verder mogen we vol trots bekend maken dat het initiatief Kijk op de Koe terugkeert in Hardenberg. Afgelopen jaar kon dit helaas niet doorgaan vanwege het blauwtongvirus. Daarnaast krijgt in Gorinchem het Akkerbouwplein een vervolg, nadat het vorig jaar opnieuw geïntroduceerd is en er veel interesse voor was. Kortom, de voorbereidingen voor dit najaar zijn in volle gang .’

 

De komende edities van RMV zijn op 22, 23 en 24 oktober 2024 in Evenementenhal Hardenberg en 26, 27 en 28 november 2024 in Evenementenhal Gorinchem. 

RMV beurs in Hardenberg en Gorinchem
Koeienuiers

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top