Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg beleeft historische editie met ruim 24.000 bezoekers

 

HARDENBERG – De afgelopen editie van RMV in Hardenberg op 24, 25 en 26 oktober in Evenementenhal Hardenberg is bezocht door maar liefst 24.281 bezoekers. Dat zijn er ruim 3.000 meer dan vorig jaar en zelfs 10.000 meer dan in 2021. Het volledige complex van Evenementenhal Hardenberg met al haar acht beurshallen werden ingezet voor deze grote editie van RMV Hardenberg. “Wij hebben drie onvergetelijke beursdagen beleefd. Het was een voorrecht om deze editie te mogen organiseren voor de agrarische sector, juist in deze uitdagende tijden”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

 

Van’t Hof: “Niet alleen de bezoekersaantallen schoten door het dak, ook het aantal exposanten dat zich tijdens de beurs alweer inschreef voor 2024 was recordhoog met meer dan 60%. Dat vertrouwen doet ons enorm goed en bevestigt ook dat het een topeditie was voor onze exposanten. Als je al deze cijfers op een rij zet, mogen we met elkaar enorm trots zijn dat RMV dé landelijke vakbeurs is voor de agrarische sector. Al meer dan een kwart eeuw organiseren we vol passie beurzen voor de agrarische sector, en een editie als deze geeft zoveel energie en waardering. Daar willen we de gehele sector voor bedanken.”

 

De Innovatie Award werd gewonnen door DeLaval met hun innovatie DeLaval Plus, Lely is met de Exos tweede geworden en Kopros derde. DeLaval Plus is een portaal voor een steeds groter wordende set digitale diensten die geavanceerde analyse en rapportage van bedrijfsmanagement mogelijk maken. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën op het gebied van dataverwerking kunnen veehouders ervoor zorgen dat hun koeien gezond zijn, goed worden verzorgd en efficiënt, veilig en duurzaam worden gemolken.

 

RMV Hardenberg staat onder meer bekend om het initiatief ‘Kijk op de Koe’, waar diverse dochtergroepen worden gepresenteerd door verschillende K.I.-organisaties. Dit jaar moest dit concept noodgedwongen aangepast worden, omdat de verspreiding van het blauwtongvirus voor onzekerheid zorgde. “Het was natuurlijk een gemis, maar helaas betreft het een overmachtssituatie. Wat super om te zien is, is dat de deelnemende K.I.-organisaties nu al aan het werk zijn aan Kijk op de Koe in 2024”, aldus Van’t Hof.

 

Naast een beursvloer met maar liefst 387 exposanten verdeeld over alle acht beurshallen was er weer een omvangrijk kennisprogramma voor de agrariërs. De eerste dag is door Nieuwe Oogst geopend met een openingssymposium over de Toekomst van de Melkveehouderij: innoveren of extensiveren, onder leiding van tafelhost Martijn van Rossum. De woensdag stond in het teken van Smart Animal Farming met niet één, maar twee sessies. Het symposium in de ochtend werd toegespitst op stikstof en het handelsperspectief voor boeren onder leiding van Wija Koers. In de middag volgde een symposium over management duurzame en perspectiefvolle melkveehouderij met Noud Jansen als voorzitter. De laatste dag stond Diergezondheid op het programma met tafelhost Judith de Vor.

 

Tijdens RMV Hardenberg werd het Multifunctionele Landbouwplein geïntroduceerd waar melkveehouders inspiratie op konden doen rondom het uitbreiden van hun bedrijfsactiviteiten. Ook dit is erg goed ontvangen en het grootste deel van deze exposanten heeft hun deelname voor de volgende editie al vastgesteld, waardoor de beursorganisatie samen met hen gaat kijken naar het uitbreiden van dit concept in 2024.

 

De volgende RMV-beurs is op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 november 2023 in Evenementenhal Gorinchem. De volgende editie van RMV Hardenberg is op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 oktober 2024. Voor meer informatie: www.rmv-nederland.nl.

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top