Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem bezocht door 16.500 bezoekers

GORINCHEM – De vijftiende editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Gorinchem is op 29, 30 november en 1 december bezocht door 16.500 bezoekers. Het was de eerste editie van RMV Gorinchem weer sinds 2019, omdat de vakbeurs meerdere keren werd uitgesteld vanwege coronabeperkingen. Tijdens deze jubileumeditie van RMV Gorinchem presenteerden 378 exposanten zich op de beursvloer die verdeeld was over de begane grond én de vernieuwde bovenverdieping Next Level.

 

Eén van de hoogtepunten was de uitreiking van de RMV Gorinchem Innovatie Award. De publieksprijs werd gewonnen door Lely met haar innovatie de Lely Sphere. Een maand geleden won Lely deze award ook al tijdens RMV Hardenberg. Lely Sphere is een circulair stalsysteem dat vaste mest en urine van elkaar scheidt en stikstofemissies omzet in waardevolle meststoffen. De boer hergebruikt dit voor precisiebemesting op het land. Dit reduceert de ammoniakuitstoot tot 70%. Binnenkort wordt de datum bekend gemaakt voor de Landelijke Innovatie Award RMV waar alle genomineerde innovaties aan meedoen. De winnaar wordt gekozen door de vakjury, waarvan de leden binnenkort bekend worden gemaakt.

 

Op Next Level waren de Tunnel van de Toekomst, het IJsplein, meerdere exposanten en het Kennisplein te vinden. De kennissessies op dit plein werden goed bezocht. De openingsdag van RMV Gorinchem werd afgetrapt met het openingssymposium van Nieuwe Oogst, gevolgd door een rondetafelgesprek over het thema nieuwe ketensamenwerking. In de avond deed Univé in samenwerking met Surelock een sessie over cybercriminaliteit in de agrarische wereld.

 

De tweede beursdag begon met een seminar over Slim en Rendabel naar Emissieloze Landbouw gevolgd door een podcast van Boerenbusiness. Op de laatste beursdag stond het kennisplein op Next Level in het teken van de Dag van de Geitenhouder waar verschillende exposanten presentaties gaven over onderwerpen die spelen in de geitensector.

 

In Nederland vinden elk jaar twee RMV-beurzen plaats: één in Gorinchem en een maand eerder altijd in Evenementenhal Hardenberg. Beide beurzen waren dit jaar goed voor meer dan 700 exposanten en ruim 37.500 bezoekers. De volgende edities van RMV zijn op 24, 25 en 26 oktober 2023 in Hardenberg en op 28, 29 en 30 november 2023 in Gorinchem. 

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top