Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem maakt volledig kennisprogramma bekend voor 2023-editie

GORINCHEM – Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige kennisprogramma voor de komende editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Gorinchem onthuld. Aan de hand van de drie hoofdthema’s Toekomst van de Melkveehouderij, Smart Animal Farming en Diergezondheid is een omvangrijk programma samengesteld. Voorafgaand aan elke beursdag is er een symposium over één van de hoofdthema’s met topsprekers uit de sector. Verder staat de derde en laatste beursdag in het teken van Dag van de Geitenhouder.

 

Eerste editie Nationale Melkvee Congres

Het eerste symposium is Het Nationaal Melkvee Congres op dinsdag 28 november om 10.00 uur. De melkveehouderij staat een grote transitie te wachten. Extensiveren, innoveren, hoe blijf je als melkveehouder geld verdienen in de toekomst? De kosten in de melkveehouderij nemen toe en de melkmarkt is meer volatiel. Daar komen de duurzaamheidsopgaven nog bij. Het verdienmodel van de melkveehouderij staat daarom centraal op deze allereerste editie van het Nationaal Melkvee Congres, georganiseerd door LTO en Nieuwe Oogst in samenwerking met RMV. Onder leiding van Esther de Snoo (hoofdredacteur Nieuwe Oogst) gaan Erwin Wunnekink (LTO Melkveehouderij), Johan Osinga (LNV), Alex Datema (Rabobank) en Theo Spierings (The Purpose Factory) met elkaar in gesprek over het perspectief voor agrarisch Nederland.

 

Symposium Diergezondheid & Voeding

Voorafgaand aan de tweede beursdag is er om 11.15 uur een symposium over Diergezondheid & Voeding: Voeren voor win-win: Gezonde dieren en een gezonde portemonnee. Dit symposium wordt georganiseerd door Melkvee100plus en Valkblad Boerderij in samenwerking met KWS Benelux en Boehringer Ingelheim. Ook is er op deze dag een symposium om 14.00 uur over Smart Animal Farming. Tijdens dit symposium gaan Wim de Hoop, Herre Bartelema en Noud Janssen in op de weg naar emissieloze melkveehouderij. Daarbij gaat het om precisie in bodemgebruik, precisie in het voeren van het melkvee en precisie in de bemesting van grasland en voedergewassen. Voorbeelden daarvan zijn het gebruik van de ureummeter bij het voeren van vers gras en het gebruik van precisiebemesters voor circulaire vloeibare meststoffen van extra belang nu de derogatie vervalt.

 

Geitenhouder in 2030

De derde en laatste beursdag van RMV Gorinchem staat in het teken van Dag van de Geitenhouder. Het symposium over de toekomst van de geitenhouder in 2030 begint om 11.00 uur en de inloop is vanaf 10.15 uur en wordt in samenwerking met Denkavit georganiseerd. Thema’s die aan bod komen zijn De Melkgeit in 2030 (Agrifirm), Bedrijfshygiëne in 2030 (Schippers), Geiten Genetica in 2030 (Geiten-KI) en Geiten Lammeren opfok in 2030 (Denkavit).

 

Podcasts Boerenbusiness en Prosu

Tijdens de eerste beursdag is er om 17.00 uur een podcast, eveneens over de transitie van de melkveehouderij in Nederland. Ook van de veevoersector worden stappen verlangd. Hoeveel rek zit er nog in de inzet van circulaire reststromen en kan de melkveehouderij überhaupt zonder krachtvoer? Tijdens de podcast van Boerenbusiness komt dit aan bod. De podcast vindt plaats op Next Level, de bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem.

Ook Prosu organiseert podcasts, elke beursdag om 19.00 uur. Op de dinsdag gaat hun podcast over eiwit van eigen land, op de woensdag gaat het gesprek over de vraag ‘Wat is de belangrijkste keuze met de aanschaf van machines?’ en op de donderdag staat de podcast in het teken van ‘Hoe krijgen we de koe door de transitie?’. Daarnaast organiseert Prosu elke beursdag om 14.00 uur een interessante podcast met diverse exposanten van het Multifunctionele Landbouwplein. De podcasts van Prosu zijn bij te wonen op het Multifunctionele Landbouwplein op Next Level.

 

Openingstijden RMV Gorinchem 2023

RMV Gorinchem is op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 november te bezoeken van 13.00 tot 22.00 uur. Bezoekers van één of meerdere openingssymposia kunnen na afloop ook de beurs bezoeken. Voor meer informatie en gratis ticketregistratie: www.rmv-nederland.nl

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top