Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

RMV Gorinchem 2022 maakt sprekers openingssymposium en genomineerden Innovatie Award bekend

GORINCHEM – De vijftiende editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Gorinchem wordt volgende week afgetrapt met een openingssymposium over het toekomstperspectief in de melkveehouderij. Verder maakt de beursorganisatie nu de 10 genomineerden voor de RMV Gorinchem Innovatie Award bekend, hun innovaties zijn voor bezoekers te bewonderen in de Tunnel van de Toekomst op Next Level.

 

“We horen en lezen vaak dat de melkveehouderij moet veranderen. Er is veel aandacht voor hoe het niet (meer) moet. ‘Maar hoe dan wel’ is de vraag die vaak gesteld wordt. Over de antwoorden op die vraag gaat het openingssymposium van RMV Gorinchem op dinsdag 29 november om 13.30 uur, georganiseerd door Nieuwe Oogst’, laat Lucas van’t Hof namens RMV Gorinchem weten. Tijdens dit openingssymposium komen Erwin Wunnekink (LTO Melkveehouderij), Ruben Klein Teesselink (NAJK), Clemens van Duijnisveld (Lely), Marijn Dekker (Rabobank) en Cener Selik (JoinData) aan het woord onder leiding van Esther de Snoo (hoofdredacteur Nieuwe Oogst) en melkveehouder Bram Romme.

 

De uitreiking van de RMV Gorinchem Innovatie Award is op donderdag 1 december om 20.15 uur op het kennisplein op Next Level, de geheel vernieuwde bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem. Bezoekers kunnen op alle beursdagen hun stem uitbrengen op één van de genomineerde innovaties in de Tunnel van de Toekomst die ook op Next Level te vinden is. De genomineerden zijn Royal GD, DeLaval, SAC Nederland, Hanskamp AgroTech, Huesker Synthetics, Uniform-Agri, Lely Nederland, VisscherHolland, Ingenieursbureau Heemskerk en Vogelsang.

 

Verder is er op RMV Gorinchem een vacaturewall op Next Level en behandelt Prosu op het Melktechniek Terras elke beursdag om 15.00 uur verschillende onderwerpen, zoals of er meerwaarde is aan het jaarlijks rassenonderzoek, de weerbare bodem, de weerbare plant en of we moeten inzetten op kringlopen en groene middelen of kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. Ook wordt ingegaan op goed graslandmanagement vanuit de centrale vraag; moeten we van een melkveehouder wel een akkerbouwer willen maken?

 

Naast het programma vanuit Prosu wordt tijdens RMV Gorinchem op het kennisplein op Next Level op woensdag en donderdag ingegaan op thema’s zoals Nieuwe Ketensamenwerking, Cybercriminaliteit en Slim en Rendabel naar een Emissieloze landbouw. Op donderdag staat het kennisprogramma op Next Level geheel in het teken van de Dag van de Geitenhouder met thema’s als; Hoe belangrijk is melkcontrole, melkinstallatie reinigen met chloorvrije middelen, opfok van geitenlammeren en nog veel meer.

 

Praktische info RMV Gorinchem

Het volledige programma van RMV Gorinchem 2022 is te vinden op de website. RMV Gorinchem 2022 is te bezoeken op dinsdag 29, woensdag 30 november en donderdag 1 december van 13.00 tot 22.00 uur in Evenementenhal Gorinchem.

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top