Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

(RE)LAUNCH OP NEDERLANDSE MARKT : PRESENTATIE STOLPEN 3.38 OPRAAPWAGEN DOOR LMB PRINS TIJDENS RMV HARDENBERG

LMB Prins bv is sinds kort de exclusieve importeur en dealer in Nederland van de in Duitsland geproduceerde machines. De opraapwagens zijn van 1993 -2019 verkocht door Kverneland-Groep onder de merknaam Deutz-Fahr en Vicon. De opraapwagens worden opnieuw op de markt gebracht onder de merknaam Stolpen. Het gaat dus niet om licentie bouw.

 

LMB. Prins BV. zag door de toenemende interesse in het voeren van vers gras weer volop kansen. De eerste machine is inmiddels geleverd in Dalfsen.“Op een melkveebedrijf is hiermee veel geld te besparen op de krachtvoerkosten, vertelt Robin Dunnink (mede-eigenaar) van LMB Prins BV”.

 

Waarin onderscheidt de Stolpen opraapwagens zich dan ten opzichte van de concurrentie?

“De machine beschikt over een vijfbalksgestuurde pick-up, daarnaast heeft hij ook een invoersysteem met 5 balken in plaats van een rotor-invoer. Hierdoor wordt het gewas zo min mogelijk “beschadigd” en blijven de voedingsstoffen zo veel mogelijk behouden, aldus Dunnink

In combinatie met een drie meter frontmaaier is  een hoge capaciteit haalbaar in één werkgang, terwijl het relatief lage gewicht zorgt voor een lagere bodemdruk.

De Stolpen opraapwagen is te zien tijdens de RMV in Hardenberg, op de stand van LMB Prins BV ( nr. 740 )

 

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top