Evenementenhal Hardenberg | 24, 25 & 26 oktober 2023

Evenementenhal Gorinchem | 28, 29 & 30 november 2023

Hoofdthema RMV 2023: Smart Animal Farming

Smart Animal Farming is een van de drie hoofdthema’s die centraal staan tijdens RMV 2023. Tijdens de kennissessie Smart Animal Farming voorafgaand aan de beurs en op deze themapagina word je geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen en slimme technieken die de landbouwsector helpen te innoveren en zich voor te bereiden op de toekomst.

 

Als melkveehouder of andere professional uit de rundveesector wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de laatste trends en technologieën die jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen. Daarom bieden wij hier een verzameling artikelen van exposanten en video’s van kennissessies die je inspiratie en waardevolle inzichten bieden.

Smart Animal Farming draait om het gebruik van slimme technieken, zoals AI, sensortechnologie en data-analyses, om efficiënter en duurzamer te werken. Door deze technologieën op de juiste manier in te zetten, kunnen landbouwbedrijven hun productiviteit verhogen, kosten verlagen en hun impact op het milieu verminderen.

 

Wil je nog meer te weten komen over Smart Animal Farming? Breng dan een bezoek aan de beurs, waar je in contact kunt komen met leveranciers, specialisten en andere ondernemers die dezelfde interesse delen. Laat je informeren, stel vragen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de landbouwsector.

Kennissessie slim en rendabel naar emissieloze landbouw

Hoe kan de boer een eigen perspectief creëren binnen de eisen voor lagere emissies? Dat was de centrale vraag in het seminar ‘Slim en rendabel naar een emissieloze landbouw’ op RMV Hardenberg.

 

Voorzitter Noud Janssen van Agrivaknet, de brancheorganisatie van agrarische bedrijfsadviseurs, trapte de bijeenkomst af met de vraag welke opties boeren hebben voor hun eigen perspectief. Hij schetst welke handvaten de actualiteit biedt voor het maken van bedrijfskeuzes.

Exposanten Smart Animal Farming

Tijdens een bezoek aan Rundvee & Mechanisatie Vakdagen kom je in contact met exposanten die actief zijn op het gebied van Smart Animal Farming en technologische ontwikkelingen hoog in het vaandel hebben staan. Ga in gesprek met Lely over Lely Horizon, een digitaal managementsysteem met krachtige algoritmes, of Lely Dairy XL, dat zich richt op het optimaliseren van efficiëntie en productiviteit van grote melkveebedrijven.


Bezoek de stand van Abemec, waar ze jarenlange ervaring hebben met precisielandbouw en je graag adviseren over de inzet van gps, sectieafsluiting, plaatsspecifiek bemesten of spuiten van gewasbeschermingsmiddelen. Of ga eens langs bij Kuhn en kom meer te weten over elektrische voermengwagens en sensortechniek op de trekker die direct communiceert met sensoren in de inzaaimachine. Bij GEA (Beltman) word je geïnformeerd over de nieuwste technologische ontwikkelingen en toepassingen in de stal.

 

Kortom, wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Smart Animal Farming? Bezoek RMV Hardenberg en RMV Gorinchem en je wordt voorbereid op de toekomst.

Ervaringen Melkveehouders - Smart Animal Farming

Wim Bos - Cow Scout & Dairy Robots

Smart Animal Farming draait om het inzetten van slimme technieken in de stal. Wij zijn op bezoek geweest bij het melkveebedrijf van Wim Bos. In deze video vertelt hij welke automatiseringen hij op zijn bedrijf heeft toegepast. Wim gaat dieper in op de voordelen die hij ervaart sinds het gebruik van de GEA CowScout en DairyRobots.

Peter Hulsbos - Lely Sphere

Tijdens ons bezoek aan melkveehouder Peter Hulsbos vertelde hij over de recente installatie van zijn Lely Sphere. Dit geavanceerde systeem scheidt drie waardevolle mineralenstromen: kaliumrijke urine, organische stikstof en fosfaat uit vaste mest, en hoogwaardige minerale stikstof uit de aangezuurde oplossing van het filtersysteem.

Gert van Adrichem - Lely Sphere

Melkveehouder Gert van Adrichem neemt ons mee in hoe de drie waardevolle mineralenstromen worden toegepast op het bedrijf en de impact hiervan. Ook vertelt hij waarom hij twee jaar geleden voor de Lely Sphere heeft gekozen, hoe het installatieproces is verlopen en wat de impact van de Lely Sphere op zijn melkveehouderij is.

Kennisprogramma

Binnenkort wordt het kennisprogramma rondom het hoofdthema Smart Animal Farming bekendgemaakt. Met topsprekers uit de landbouwsector zal het programma nieuwe inzichten bieden over de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van Smart Animal Farming. Van duurzame technologieën tot sensortechniek en slimme data-analyses, het kennisprogramma zal professionals uit de rundveesector inspireren en informeren over de laatste trends uit de agrarische sector.

Scroll naar top