Evenementenhal Hardenberg | 24, 25 & 26 oktober 2023

Evenementenhal Gorinchem | 28, 29 & 30 november 2023

FarmLabo

Real-time bloed analyseren met BoviLab

Met BoviLab, het gebruiksvriendelijke apparaat van FarmLabo verminder je de gezondheidsschade van melkkoeien tijdens de transitiefase. Door ter plaatse en binnen 7 minuten essentiële bloedwaarden te meten werk je preventief aan de diergezondheid.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Met BoviLab zijn dierenartsen, maar ook veehouders en veevoeradviseurs in staat om binnen 7 minuten de bloedwaarden van melkkoeien te meten. Dit revolutionaire hulpmiddel, naar Europa gehaald door FarmLabo, is bedoeld om de transitiefase op melkveebedrijven te verbeteren.
BoviLab meet bloedmonsters op calcium, magnesium, fosfor, beta-hydroxyboterzuur (BHBZ), vrije vetzuren (NEFA’s) en ureum. Aan de hand van deze essentiële waarden kan snel worden vastgesteld of koeien bijvoorbeeld last hebben van een energie- of calciumtekort. Het hele proces van bloedwaardemeting met BoviLab duurt slechts 7 minuten.
Het apparaat is draagbaar en weegt slechts twee kilo. De bloedwaarden kunnen direct ter plekke op het melkveebedrijf worden uitgelezen, of op een later tijdstip in de dierenartsenpraktijk. Door geregeld bloed te testen kunnen dierenartsen, veehouders en veevoeradviseurs de transitiefase monitoren en bijvoorbeeld beslissen in hoeverre en op welke wijze het rantsoen aangepast kan worden. Op deze manier biedt BoviLab de kans om de gezondheidsschade van melkvee tijdens de transitiefase aanzienlijk te verminderen.
Door het gebruiksvriendelijke karakter van het apparaat in combinatie met de juiste stappen die veehouders nemen op basis van de bloedanalyses, kunnen zij streven naar een efficiëntere bedrijfsvoering, een langere levensduur van de koeien en een verbeterd management.
BoviLab is afkomstig uit Japan en wordt naar Europa gehaald door rundveedierenarts Mark van Kleef. Als zelfstandig dierenarts werkt Van Kleef namens Klevet Koeienpraktijk. Hij adviseert, begeleidt en coacht melkveehouders. In augustus 2022 testte hij het bloedanalyse apparaat. Vanwege de waardevolle informatie die dit apparaat biedt met betrekking tot de transitieperiode van koeien, heeft hij besloten zich verder te verdiepen in BoviLab. Omdat hij gelooft dat BoviLab een waardevolle tool is voor elke dierenarts, heeft hij besloten zich verder te specialiseren in BoviLab.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top