Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 28, 29 & 30 november 2023

Nieuw leven voor broeikas van Zonnewijzer B.V.
Profinrg BV

Nieuw leven voor broeikas van Zonnewijzer B.V.

“Dit is dé ultieme vorm van verduurzamen”

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vanuit de interesse om te investeren in duurzame energie ontstond bij Cor Poppe, eigenaar van Zonnewijzer B.V. het inventieve idee om een broeikas in te zetten als drager voor zo’n 20.000 zonnepanelen. Hiermee kan voor circa 1.900 huishoudens stroom worden opgewekt. Een interessant project, ook volgens ProfiNRG en Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Samen sloegen deze partijen de handen ineen en na afstemming met de gemeente Noordoostpolder en een prettige samenwerking met de provincie Flevoland, werd afgelopen maand het project opgeleverd: de eerste zonnepanelenbroeikas is een feit.

Een inventieve investeerder
Of het nou in zonnepanelen of windmolens zou zijn, Cor Poppe wilde op jonge leeftijd al graag investeren in groene energie. “Groene energie is belangrijk en het is blijvend, dat vind ik zo mooi aan deze investering”, vertelt Cor Poppe. “Ik kom zelf oorspronkelijk uit Creil en ik had al wel eerder investeringen gedaan op afstand, maar dat is mij nooit bevallen. Daarom wilde ik graag een duurzame investering in de buurt doen. Hiervoor was op dat moment vanuit de gemeente nog geen beleid, dus ik moest wel eerst zelf een plan bedenken. Een broeikas heeft een groot dak en na wat onderzoek kwam ik erachter dat het in theorie mogelijk is om op zo’n dak zonnepanelen te plaatsen. Een gunstige bijkomstigheid daarbij is dat een dak vergunningsvrij is. Uiteraard heb ik dit gecontroleerd bij de gemeente, maar zij bevestigden wat ik zelf al dacht: het mag.”

EEF en ProfiNRG sluiten aan
In theorie kon er dus een zonnepanelen dak gerealiseerd worden, maar omdat dit vrijwel nog nooit is gedaan, moest er nog een partij worden gezocht die dit in de praktijk ook kon uitvoeren. Hiervoor nam Cor Poppe contact op met EEF. “We hebben vervolgens een aantal geschikte partijen geselecteerd, de EPC-uitvraag opgesteld en een schouw laten uitvoeren op locatie,” vertelt Willem Enklaar, directeur bij EEF.

Lees hier het hele verhaal: https://profinrg.nl/broeikas-zonnewijzer/

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top