Evenementenhal Hardenberg | 24, 25 & 26 oktober 2023

Evenementenhal Gorinchem | 28, 29 & 30 november 2023

FarmLabo

BoviLab in Veearts: “Betere gesprekspartner tijdens de transitiefase met nieuw on farm bloed analyse apparaat”

Met BoviLab als monitoringsapparaat ben je als dierenarts of veevoeradviseur een betere gesprekspartner voor je klanten. Vakblad Veearts beschreef BoviLab uitvoerig.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Met de uit Japan afkomstige BoviLab kan rundveedierenarts Mark van Kleef snel een advies geven om het transitiemanagement te verbeteren. Bloed tappen, analyseren, een uitslag produceren en een advies geven kan allemaal diezelfde dag nog. Binnen 7 minuten heeft BoviLab het bloed geanalyseerd. Recente onderzoeken laten zien dat BoviLab een accurate uitslag geeft en dus betrouwbaar is.
BoviLab analyseert bloed op 15 parameters. Dat gebeurt met spectrofotometrie: het meten op de aanwezigheid van bepaalde stoffen met behulp van licht. Zes van de parameters zijn voorgeprogrammeerd op de zogenaamde transitieslide. Dit zijn calcium, magnesium, fosfor, beta-hydroxyboterzuur (BHBZ), vrije vetzuren (NEFA’s) en ureum. Er is ook een leverfunctieslide, deze analyseert het bloed op leververvetting. Deze slide meet op leverenzymen, albumine, eiwit, glucose en het totale cholesterol.
Het volledige artikel is gepubliceerd in Veearts, editie augustus 2023.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top