Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 28, 29 & 30 november 2023

“ALS DE BASIS GOED IS, KAN JE DE VEESTAPEL PAS ECHT GOED BIJSTUREN”
AHV International B.V.

“ALS DE BASIS GOED IS, KAN JE DE VEESTAPEL PAS ECHT GOED BIJSTUREN”

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Sander Lamers is gestart met de samenwerking met AHV. In de loop der jaren heeft Sander zijn eigen visie en werkwijze ontwikkeld op het gebied van diergezondheid.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Sander Lamers is gestart met de samenwerking met AHV. In de loop der jaren heeft Sander zijn eigen visie en werkwijze ontwikkeld op het gebied van diergezondheid. Benieuwd hoe Sander zijn veestapel gezond en in productie houdt? Wij vertellen het u graag in dit artikel.

Als we komen aanrijden bij Mts. Lamers in Beugen is Sander nog druk bezig met de derde snede van het land te halen. Voor ons geen enkel probleem, want dat geeft ons de mogelijkheid, uiteraard met toestemming van Sander, om vast een rondje te lopen op het bedrijf. We zien direct dat alles er goed bijstaat bij de familie. De stal ziet er netjes uit, het voergang ligt vol met mooi aangeveegd rantsoen en de koeien zijn lekker aan het vreten of liggen te herkauwen. Ondanks dat het vandaag richting de 25 graden gaat, merk je daar niks van in stal. De ventilatoren doen hun werk en het is heerlijk vertoeven voor mens en dier.

Eerste aangepakte koe loopt er nog steeds
Het bedrijf van Sander en zijn vrouw Kim met momenteel 125 melkkoeien en 60 stuks jongvee, kent zijn oorsprong uit een bedrijf dat door zijn opa net na de oorlog is overgenomen. Begin jaren 80 heeft de vader van Sander het bedrijf van Sander zijn opa overgenomen waarna Sander in 2008 in de maatschap is ingestapt. In 2011 is er direct een nieuwe stal gebouwd, waardoor het aantal dieren verdubbeld kon worden. In 2021 heeft Sander het bedrijf volledig overgenomen. Rond deze periode was AHV al een paar keer op bezoek geweest bij Sander en zijn vader.

“Het zal wel dacht ik eerst. Totdat AHV een keer langskwam en er net een koe lag met heftige uiergezondheidsuitdagingen. Toen zeiden wij, nou vooruit, laat maar eens zien of het werkt. En het werkte! De koe is goed opgeknapt en loopt nu al in haar 8ste lactatie. Dit resultaat gaf ons vertrouwen en toen zijn we gaan doorpakken”, aldus Sander.

Lees het volledige artikel op onze website.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top